Компанията Daimler AG, която произвежда известната марка автомобили Mercedes-Benz, може

...
Компанията Daimler AG, която произвежда известната марка автомобили Mercedes-Benz, може
Коментари Харесай

Автомобилната компания Daimler може да съкрати до 30 000 работни места

Компанията Daimler AG, която създава известната марка коли Mercedes-Benz, може да понижи работната си мощ с цели 30% заради коронавирусната рецесия, заяви в сряда немското финансов и бизнес списание Manager Magazine.

Автомобилният колос има за цел да понижи непрекъснатите разноски в Европа с 22%, като възнамерява да редуцира до 30 000 работни места в международен мащаб, в това число незаетите позиции.

Съобщава се, че изпълнителният шеф на Daimler Ола Калениус ще показа своя проект за редуциране на разноските пред надзорния съвет на компанията до края на месеца.

Междувременно немският бизнес вестник " Ханделсблат " (Handelsblatt) заяви, че шефът на продажбите на " Фолксваген " (Volkswagen) Юрген Стакман към този момент няма да бъде част от немския авто производител, акцентирайки като допустима причина ниските продажби на водещите модели на компанията Golf и Passat.

Този ход може да бъде една от измененията, които Volkswagen разгласи през юни, когато разкри, че компанията ще пренареди управлението си и ще преотстъпи част от отговорностите.

Във вътрешна поща, която беше разкрита в средата на юни, финансовият шеф на компанията Франк Уитър твърди, че немският производител на коли чака " неприятно второ тримесечие ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР