Компанията Continental започва серийно производство на своята най-устойчива гума до

...
Компанията Continental започва серийно производство на своята най-устойчива гума до
Коментари Харесай

И Continental с устойчива гума

Компанията Continental стартира серийно произвеждане на своята най-устойчива гума досега - " UltraContact NXT ", в своя португалски цех в Лусадо. С до 65 % възобновими, рециклирани и сертифицирани материали, новата лятна гума съчетава огромен дял от устойчиви съставни елементи. Всички размери имат най-висока оценка в етикета на гумата на Европейски Съюз („ A “) в областите на противодействие при търкаляне, прекъсване на мокро и външен звук, оповестява производителят.

Възобновяемите първични материали съставляват до 32 % от UltraContact NXT. Те включват смоли въз основата на останки от хартиената и дървообработващата индустрия и силициев диоксид от пепел от оризови люспи. Оризовите люспи са непряк артикул от производството на ориз и не могат да се употребяват като храна или храна за животни.

Делът на рециклиран материал в UltraContact NXT е до пет %. Това включва рециклиран каучук, който идва от механично обработени излезли от приложимост гуми. В допълнение, Continental употребява рециклирана стомана в UltraContact NXT. Използват се също до 28 % материали, сертифицирани за всеобщ баланс " ISCC Plus ". Това е резистентен синтетичен каучук и сажди, създадени от био-базирани, био-кръгови и/или кръгли първични материали.

Сертифицираният механизъм за баланс на масата " ISCC Plus " обезпечава бистрота и проследимост по цялата верига на доставки посредством следене на произхода и свойствата на суровините, инспекция на сходството с критериите за резистентност и узаконяване на получените артикули.

До 2030 година компанията се стреми към повече от 40 % възобновими и рециклирани материали в своите гуми. UltraContact NXT е значима стъпка към постигането на амбициозните цели за резистентност и превръщането в най-напредналия производител на гуми, както е дефинирано от Continental в неговата стратегическа стратегия Vision 2030.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР