Компанията Asus предупреди своите клиенти спешно да инсталират новия фърмуер

...
Компанията Asus предупреди своите клиенти спешно да инсталират новия фърмуер
Коментари Харесай

Asus предупреди своите клиенти, че спешно трябва да инсталират новите фърмуери за Wi-Fi рутерите

Компанията Asus предизвести своите клиенти незабавно да конфигурират новия фърмуер за Wi-Fi рутерите GT6, GT-AXE16000, GT-AX11000 PRO, GT-AX6000, GT-AX11000, GS-AX5400, GS-AX3000, XT9, XT8, XT8 V2, RT-AX86U PRO, RT-AX86U, RT-AX86S, RT-AX82U, RT-AX58U, RT-AX3000, TUF-AX6000 и TUF-AX5400. Новият фърмуер поправя девет уязвимости, в това число от сериозен и сериозен темперамент (CVE-2022-26376 и CVE-2018-1160), които разрешават отдалечено деактивиране на устройствата или пускане на случаен код от трети страни върху тях.

„ Моля, обърнете внимание, че в случай че решите да не инсталирате тази нова версия на фърмуера, мощно ви предлагаме да деактивирате наличните услуги от страната на WAN, с цел да избегнете евентуални нежелани мрежови намеси във вашата инфраструктура. Тези услуги включват далечен достъп, пренасочване на портове, DDNS, VPN сървър, DMZ, тригер на портове “, прецизират от Asus.

Компанията настоятелно предлага неотложно да се конфигурират пачовете под формата на последната версия на фърмуера на моделите рутери, наранени от няколко съществени казуса със сигурността, защото това е единственият метод да се подсигурява, че те са предпазени.

Asus предлага също по този начин да се основат разнообразни пароли за страниците за администриране на безжичната мрежа и рутера от най-малко осем знака (комбинация от основни букви, числа и символи) и да се заобикаля потреблението на една и съща ключова дума за няколко устройства или онлайн услуги.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР