Компанията АО Аккую Нуклеар, реализираща проекта за строителството на първата

...
Компанията АО Аккую Нуклеар, реализираща проекта за строителството на първата
Коментари Харесай

АО Аккую Нуклеар получи ограничено разрешително за строежа на АЕЦ „Аккую“


Компанията АО " Аккую Нуклеар ", реализираща плана за строителството на първата АЕЦ в Турция, получи от Турската организация по атомна сила (ТАЕК) лимитирано позволение за строителство, което е първият стадий по пътя за приемане на лиценз за създаване на централата, предава rosatom.ru.

Ограниченото позволение разрешава да се пристъпи към осъществяване на строително-монтажните действия на всички обекти на централата, като се изключи постройките и инсталациите, които се отнасят до сигурността на „ нуклеарния остров “.

„ Получаването на лимитирано позволение за строителство е значим стадий за реализирането на плана за АЕЦ „ Аккую “. Ние прекосяваме от стадия на предварителен интервал към строителните действия на площадката, като огромна част от тях ще бъде контрактувани с локални строители подизпълнители “, означи генералният шеф на АО " Аккую Нуклеар " Юрий Галанчук. „ Следващата ни задача е да получим лиценз за строителство. Искаме да пристъпим към дейностите по създаване на целия комплекс здания и уреди на АЕЦ във допустимо най-кратни периоди. При това, за нас най-важната задача е спазването на всички национални и интернационалните стандарти за сигурност “.

В околните месеци сътрудниците на департамента по нуклеарна сигурност на ТАЕК ще продължат разбора, ще се срещнат с хода на работа на площадката и след това ще създадат доклад за оценката на поръчката за приемане на лиценз за строителство. При позитивна оценка, ТАЕК ще издаде на АО " Аккую Нуклеар " лиценз за строителство, което се чака през първата половина на 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР