Компаниите все още не разбират идеята на софтуерния център за

...
Компаниите все още не разбират идеята на софтуерния център за
Коментари Харесай

Проучване: SDDC е решението за автоматизация на процесите

Компаниите към момента не схващат концепцията на софтуерния център за данни

Софтуерният център за данни надгражда концепциите за виртуализация

Бизнес организациите и техните ИТ отдели осъзнават потребността от автоматизация на процесите, само че действително дребна част от тях я вкарват, сочат резултатите от изследване на софтуерния колос Fujitsu и Freeform Dynamics.

79% от ИТ експертите считат, че автоматизацията е значима при обезпечаване на запаси, 77% – при ръководство и поддръжка и над 70% я намират извънредно значима при въвеждане на промени в системите. Но в това време единствено 18% я вкарват изцяло за обезпечаване на запаси, 13% при поддръжка и под 20% при ръководство на промени.

Проучването на Fujitsu и Freeform Dynamics обгръща 156 старши ИТ експерти от компании с минимум 2500 чиновници и годишни доходи от най-малко $500 милиона от разнообразни промишлености, включително произвеждане, търговия на дребно, превоз, финансови услуги, телекомуникации, опазване на здравето и автомобилостроене.

Според анализаторите, автоматизацията е сериозна за повишение на продуктивността. Освен ускорение на процесите и освобождение на запас от ИТ експерти, тя способства и за съкращаване на човешките неточности. Но какво пречи на ИТ експертите да автоматизират повече действия от работата си?

„ Инструментите и техниките за автоматизиране на съвсем всеки аспект от ИТ процесите са налични от доста години и от ден на ден инфраструктурни съставни елементи като сървъри, предпазване или съгласуваност се оферират с вградени благоприятни условия за автоматизация. Но с от ден на ден възходящия брой от варианти, става все по-трудно за ИТ експертите да наблюдават всички развития и още по-малко да изследват кое е подобаващото за тяхната среда. И даже в случай че откриете това време, и преодолеете ниските бюджетни запаси, ще се сблъскате с някои чисто човешки фактори като боязън от загуба на надзор ”, разяснява Крег Паркър, началник „ Интегрирани системи ” във Fujitsu за района EMEIA.

Всичко това, дружно с практическите въпроси като наличност на комплицираните решения, планиране и интеграция за създаване на автоматизирана среда, изяснява относително бавния развой по пътя към цялостна автоматизация. Решението на въпроса за автоматизацията е така наречен „ софтуерен център за данни ” (SDDC) . Идеята е да употребява програмен продукт за автоматизиране на колкото повече е допустимо стадии от процесите. Но единствено 37% от участниците в изследването са уверени, че схващат изцяло концепцията „ софтуерен център за данни ”.

В доста аспекти SDDC решенията надграждат другите концепции за виртуализация . През годините виртуализациите се развиха от статични системи, които консолидират сървъри или приложения, в по-богати платформи с динамично ръководство на натовареността, интеграция на технологии за предпазване и мрежова виртуализация и даже миграция на виртуални машини и запаси за оптимизация онлайн на виртуални системи.
още по тематиката
От тук остава една дребна стъпка до създаване на изцяло автоматизирана среда, сходна на платформите, употребявани в облачните среди. И не е съвпадане, че решението на VMware за SDDC употребява думата облак в името си: „ Cloud Foundation ”.

Лидер във виртуализацията е точно VMware, следвана от Microsoft, като надлежно 81% и 51% от участвалите в изследването компании споделят, че употребяват забележителен размер от техните решения. Резултатите сочат, че тези две компании са водещите и в предлагането на SDDC решения, като 29% от интервюираните към този момент са в лагера на VMware, а 45% изследват като вид Cloud Foundation. На второ място е Microsoft с 16% пазарен дял, а трети – Open Stack с 11%.

Наскоро Fujitsu и VMware оповестиха първото си решение за изцяло автоматизиран софтуерен център за данни за VMware среди, наречено Primeflex за VMware Cloud Foundation . Интегрираната система е проектирана за трагично да опрости метода, по който фирмите закупуват, вкарват и ръководят огромни софтуерни центрове за данни.

Готовите системи разрешават на ИТ експертите да вкарат „ инфраструктура като услуга ” единствено за часове . Но системата разрешава и адаптиране към потребностите на клиентите, които желаят това. Primeflex за VMware Cloud Foundation е решение за компании, които търсят бързо въвеждане, лесна поддръжка и ниски съвкупни разноски за владение, показаха от Fujitsu.

Системата комбинира висок клас Fujitsu сървъри, суичове от Cisco и QCT и софтуерни решения на VMware за предпазване и съгласуваност в едно интегрирано ръководство на физически и виртуални запаси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР