Компаниите, използващи изкуствен интлект (ИИ) - инструменти като ChatGPT и

...
Компаниите, използващи изкуствен интлект (ИИ) - инструменти като ChatGPT и
Коментари Харесай

ЕК: Компаниите трябва да маркират съдържанието, създадено от изкуствен интелект

Компаниите, употребяващи неестествен интлект (ИИ) - принадлежности като ChatGPT и Bard, би трябвало да маркират наличието си, с цел да се борят с дезинформацията, съобщи заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова.

ChatGPT на OpenAI, компания подкрепена от Microsoft, се трансформира в най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята и сложи началото на конкуренция измежду софтуерните компании да пуснат на пазара артикули с генеративен ИИ.

Въпреки това има доста опасения по отношение на евентуалната корист с такива принадлежности и опцията злонамерени участници и даже държавни управления да ги употребяват, с цел да създават доста повече дезинформация от преди, заяви Ал Джазира.

„ Подписалите, които интегрират генеративен ИИ в своите услуги като Bingchat за Microsoft, Bard за Гугъл, би трябвало да изградят нужните гаранции, че тези услуги не могат да бъдат употребявани от злонамерени участници за генериране на дезинформация. “ - сподели Йоурова на конференция.

По сходен метод подписалите с услуги, които биха могли да популяризират дезинформация, генерирана от ИИ, би трябвало да разполагат със системи, които маркират такова наличие, сподели тя.

Компании като Гугъл, Microsoft и Meta Platforms, които са се включили към Кодекса на практиката на Европейски Съюз за справяне с дезинформацията, би трябвало да рапортуват идващия месец за защитните ограничения за ИИ, които са въвели.

Twitter, който напусна Кодекса на положителните практики през предходната седмица, беше предизвестен от Йоурова да чака повече регулаторен надзор.

„ С напускането на кодекса Twitter притегли доста внимание и неговите дейности и спазването на законодателството на Европейски Съюз ще бъдат тествани пламенно и незабавно “, сподели Йоурова. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР