Комитетът за контрол на атомната енергия на Япония реши да

...
Комитетът за контрол на атомната енергия на Япония реши да
Коментари Харесай

Япония вдига забраната за експлоатация на най-мощната АЕЦ в света

Комитетът за надзор на атомната сила на Япония реши да анулира фактическата възбрана за употреба на най-мощната атомна електроцентрала в света " Кашивазаки-Карива ", ситуирана в префектура Ниигата. Това се оповестява на уеб страницата на регулаторния орган.

През април 2021 година употребата на централата беше в действителност неразрешена заради нарушавания на сигурността, а комитетът отхвърли да трансферира нуклеарно гориво в централата. Оттогава насам чиновниците на нуклеарния регулатор са направили многочислени инспекции в централата, с цел да следят процеса на премахване на минусите от страна на енергийната компания Tokyo Electric Power (TEPCO).

За повече от две години TEPCO реализира прогрес в подобряването на сигурността на нуклеарната централа. По-специално бяха засилени ограниченията против терористични офанзиви, против бурно време и беше усъвършенствано оборудването за отбрана на нуклеарните материали. Главният секретар на японския кабинет Йошимаса Хаяши съобщи на конференция в Токио, че държавното управление отдава огромно значение на подобренията в сигурността, направени в Кашивазаки-Карива, и има намерение да продължи политиката на последователно рестартиране на атомната електроцентрала в страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР