Комисията за защита от дискриминация е образувала производство срещу фирмата

...
Комисията за защита от дискриминация е образувала производство срещу фирмата
Коментари Харесай

КЗД събира доказателства срещу фирмата на Слави Трифонов заради Песен за Лена

Комисията за отбрана от дискриминация е образувала произвеждане против компанията на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов " Седем-осми " АД след тъжба във връзка " Песен за Лена ", която беше пусната в обществените мрежи и партийната тв " 7/8 " преди месец, заяви в. " ".
Още по темата
В нея основен воин е някогашният шеф на политическия кабинет на кабинета " Петков " - Лена Бориславова. Видеото съставлява композиция от разнообразни публични изяви на Бориславова. Ползвана е музиката от хитовата за 90-те чалга ария " Хищна Хиена ", а истинският текст е редактиран, че да визира персонално Лена Бориславова.

Жалбата в КЗД обаче не е подадена от нея, а от Геновева Тишева, споделиха от КЗД. В момента Тишева, която е правист, кара втори мандат като член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите. Геновева Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация " Български център за джендър проучвания ".

Самият Слави Трифонов пък разяснява наскоро, че сценаристите са създали песента, а той е чувал единствено първия куплет и няма " визия защо пеят, само че би трябвало да имат свободата да я изпеят ".

В момента производството пред комисията е във фаза " изследване ", разясниха от комисията. Според законовите разпореждания тази фаза може да продължи и до два месеца за случаи с фактическа и правна трудност. По време на изследването се събират писмени доказателства , нужни за цялостното изясняване на проблема, като може да се употребяват и външни специалисти.

Всички лица, държавни и локални органи са длъжни да спомагат, да дават желаните сведения и документи и да дават нужните пояснения. След изследването производството влиза във етапа на откритите съвещания и най-после - КЗД афишира решението си. То не е дефинитивно и може да се нападна в съда.

КЗД може да постанова санкции и наказания, както и да прави наставления, в случай че откри нарушавания.

Преди седмица Лена Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение против " Седем-осми " АД поради въпросната ария. В желае си за 40 000 лева тя изяснява какъв брой наранена и смутена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи. Обявявайки, че е завела дело против сценаристите на Слави Трифонов, Бориславова сподели и че ще има и още искове.

" След сценаристите следват още няколко против мними публични представители и жълти медийни бухалки ", уточни тя във Facebook.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР