Комисията за защита на потребителите започна проверки в търговската мрежа

...
Комисията за защита на потребителите започна проверки в търговската мрежа
Коментари Харесай

Глобяват търговци до 50 000 лева

Комисията за отбрана на потребителите стартира инспекции в комерсиалната мрежа с предпочитана група артикули за възпитаници – дрехи, обувки, образователни принадлежности, такъми и аксесоари. Инспекциите са според авансово направен проект за активността на Главна дирекция „ Контрол на пазара ”, оповестиха от КЗП.

Основната цел на инспекциите е определяне на коректността на отправените търговски послания към потребителите, организирането на промоции, даването на предварителна информация за другите характерности на стоките за възпитаници.

В хода на инспекциите ще се събират доказателства за съществуването на нелоялни търговски практики и за сигурността на предлаганите артикули.

Разходите за учебно заведение нарастват два пъти по-бързо от заплатите

От 500 до 3000 лева са глобите при нарушавания от страна на търговците, а когато приказваме за нелоялни практики, могат да стигнат и до 50 000 лева, в случай че нарушаването се повтаря.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
  По тематаКЗП може да накара търговец да оповести, че мами Без записка от учебно заведение при подаване на заявки за помощи за възпитаници инспекции магазини учебници КЗП .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, мол
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР