Комисията за защита на потребителите (КЗП) разкрива най-честите заблуди при

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) разкрива най-честите заблуди при
Коментари Харесай

Вижте капаните при намаления и промоции

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) разкрива най-честите заблуди при понижения и промоции.
 
Сред прилаганите от търговците хитрости при сезонни понижения на дрехи е слагането на огромни надписи на витрините на магазините с внушителни проценти отстъпки, които обаче се оказва, че важат за доста стеснен подбор от предлаганите групи продукти или за единични бройки.

Собственик на къща за посетители източвал сметките на клиенти посредством онлайн извършване на покупки
 
В други случаи не е задоволително ясно при какви условия потребителят може да се възползва от обявеното понижение или пък отстъпките не се ползват по този начин, както са оповестени.
 
В последните години десетки сходни практики са прекъснати след намесата на контролния орган.
 
Има и други клопки при правенето на промоции и понижения, които Комисията открива и не разрешава целогодишно и които могат да се срещнат и по време на сезонните акции.

КЗП: Внимавайте с примамливите предложения по празниците
 
Например, разпространението на рекламни брошури , в които не са посочени правилно обхванатите от акцията артикули или пък се дава подвеждаща информация за основни характерности на предлаганите понижени продукти.
 
Поставянето на послания като " супер цена ", " акция ", " промо " върху етикетите в магазините е още един известен метод, с който т ърговците внушават на клиентите, че им оферират по-изгодни покупки .
 
Само по себе си това не нарушава правата на потребителите при положение, че продуктите се таксуват на оповестените цени. Невинаги обаче е по този начин, показват от КЗП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР