Комисията за защита на конкуренцията откри картел при санирането на

...
Комисията за защита на конкуренцията откри картел при санирането на
Коментари Харесай

КЗК откри картел между 30 фирми при санирането в Пловдив

Комисията за защита на конкуренцията откри картел при санирането на блокове в Пловдив, съобщи БНР.

Установени са 30 компании, взели участие в санирането по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Около 10 от тях са пловдивски. Разследвани са общо 38 компании и/или обединявания.
 Още един жилищен блок е саниран с дейното присъединяване на притежателите и поддръжката на община Бургас Още един жилищен блок е саниран с дейното присъединяване на притежателите и поддръжката на община Бургас
Още един жилищен блок в Бургас е саниран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. Със средства по Опера...

По данни на Комисия за защита на конкуренцията сред 1 октомври 2015 и 26 юни 2017 година компаниите са направили нарушаване на член 15, алинея 1 от Закона за защита на конкуренцията - за възбрана на всевъзможни съглашения за посредством директно или индиректно установяване на цени и други търговски условия.

Установено е, че участниците са се споразумели за разпределянето на обектите, възлагани в процедурата, както и за цените, които да предложат на възложителя.

Споразумението цели да се предотврати конкуренцията при подаването на предложения в процедурата, като дефинира печелившия участник по всяка обособена позиция и по този начин предопределя избора на възложителя.

Изводите на Комисия за защита на конкуренцията се основават на събрана електронна преписка сред участниците, информация и доказателства от възложителите, както и от самите участници.
 Фокусът в новите планове за саниране ще е върху тяхната резистентност Фокусът в новите планове за саниране ще е върху тяхната резистентност
Фокусът в новите плановете за саниране на постройките ще е върху тяхната резистентност. Това сподели арх. Георги Коларов, консултант на министъра...

Освободен от глоба е един от участниците в картела, а санкцията на различен е понижена на половина от страна на двете компании.

Общият размер на наложените наказания е 388 687 лева Глобените компании имат право да апелират.

В края на 2019 година беше открит картел при санирането и в Търговище и Гоце Делчев. Тогава глобени бяха общо 24 компании, напомня БНР.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР