Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна поръчката

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна поръчката
Коментари Харесай

КЗК отмени поръчките за 42 влака

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) анулира като незаконосъобразна поръчката за доставка на 42 нови влака и тяхната поддръжка за 675 млн. лева без Данък добавена стойност.

Решението на антимонополния орган е във връзка на жалбата на " Сименс Мобилити ", които оспориха публичната поръчка. Тя беше оповестена от " БДЖ Пътнически транспорти " през август. Срещу поръчката има тъжби и от страна на чешката " Шкода " и китайската компания CRRC, по които към момента няма изговаряне всъщност.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията идва в миг, когато управлението на холдинга на държавните железници подаде групово оставка. Това стана по искане на министъра на превоза Росен Желязков след приключването на тайнствен отчет за нарушавания в БДЖ, подаден до ДАНС без знанието на принципала на сдружението - Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Днес се чака министър Желязков да разгласи дали приема оставките на цялото управление на холдинга, или единствено на част от него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР