Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) оставя без уважение жалбата

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) оставя без уважение жалбата
Коментари Харесай

Антимонополната комисия пусна поръчката за 35-те електрически влака

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) оставя без почитание жалбата на френската " Алстом " (Alstom SA) по процедурата за покупка на 35 електрически мотрисни влака, пусната от Министерство на превоза. Търгът бе краткотрайно спрян преди 2 седмици, само че най-вероятно ще бъде пуснат още веднъж, в случай че френският производител не апелира решението пред Върховния административен съд.

" Алстом " пусна тъжба в Комисия за защита на конкуренцията на 22 февруари, а отрасловото ведомство стопира търга 5 дни по-късно. Тогава не бяха ясни претекстовете, с които френската компания обжалваше поръчката.

Антимонополният орган организира съвещание на 7 март, само че документите от него стана забележима в този момент. " Алстом " счита, че в разпоредбите за присъединяване в процедурата се съдържат условия, които не дават отговор на регламентите на Европейския съюз (ЕС) за оперативната съгласуемост и основават сериозен риск за липса на конкуренция в процедурата.

Решението предстои на обжалване пред Върховен административен съд в 14-дневен период от съобщаването му на страните.

Процедурата още не е стартирана отначало от министерството, като най-вероятно се изчаква да мине точно срокът за обжалване. Проверка сочи, че в системата на съда досега няма подадена тъжба от " Алстом ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР