Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че проверява концентрация

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че проверява концентрация
Коментари Харесай

Антимонополната комисия ще провери сделка между "Нова тв" и "Нетинфо"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разгласи, че ревизира централизация сред " Нова броудкастинг груп " АД - притежателят на " Нова тв " и каналите от групата Diema, и онлайн компанията " Нетинфо " АД, оповестява capital.bg. Става дума за придобиване на едноличния надзор от " Нова " на " Нетинфо " откакто до момента двете компании оперираха като обособени сдружения в границите на общо портфолио.

" Нова броудкастинг груп " държи 70% в " Нетинфо ", като останалите 30% са на Радосвет Радев и Христо Христов. По информация на " Капитал " договарянията с двамата са стигнали до стадий цена.

Консолидирането на бизнесите на " Нова " и " Нетинфо " минава през утвърждението на Комисия за защита на конкуренцията, тъй като и двете компании са с лидерски позиции на пазарите, на които оперират. Според заявката на " Нова броудкастинг груп ", подадено до Комисия за защита на конкуренцията, се чака концентрацията да окаже влияние върху националния пазар на онлайн реклама.

В портфолиото на " Нетинфо " са уебсайтовете " АБВ Поща ", Vbox7, vesti.bg, dariknews.bg, sinoptik.bg, edna.bg, gong.bg. През 2016 година " Нетинфо " закупи 51% от Grabo.bg – най-големия български уебсайт за онлайн извършване на покупки на известни услуги, и 51% от Trendo.bg, онлайн магазин с подбрани фешън сбирки.

Тази стъпка е част от по-голяма договорка, в която най-богатият чех Петр Келнер придобива " Нова броудкастинг груп ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР