Комисията за въоръжените сили към Сената на САЩ съгласува законопроект

...
Комисията за въоръжените сили към Сената на САЩ съгласува законопроект
Коментари Харесай

САЩ се готвят да похарчат милиарди за сдържане на Русия в Европа

Комисията за въоръжените сили към Сената на Съединени американски щати съгласува законопроект за бюджета на Пентагона през 2018 година, съгласно който Съединени американски щати има намерение да влага повече от 4,6 милиарда $ за противопоставяне против Русия в Европа.
Според наличието на документа, " 4,6 милиарда $ ще бъдат вложени за осъществяването на " Инициативата за ограничение на насилието в Европа ", целяща да ускори доверието на съдружниците от НАТО и да укрепи " военния капацитет на Съединени американски щати в Европа ". От тази сума Съединени американски щати имат желание да отделят 100 милиона $ за подкрепяне на защитата в прибалтийските страни и елиминиране на " съветската експанзия ". В допълнение, Конгресът упълномощава държавния секретар и министъра на защитата да изразходват още 350 милиона за военна помощ за Украйна, включваща доставката на отбранителни оръжия.
Сега този законопроект би трябвало да бъде признат първо от Камарата на представителите, а по-късно и от Сената на Съединени американски щати, преди да бъде изпратен за автограф на президента Доналд Тръмп.
Общият размер на бюджета за защита на Съединени американски щати за финансовата 2018 година се чака да доближи 700 милиарда $ общо – с 26 милиарда повече от първичното искане на Белия дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР