Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ ще си сътрудничи с антикорупционната комисия на Хонконг

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) и Независимата комисия против корупцията на Хонконг (ICAC), която е измежду водещите антикорупционни органи в международен мащаб, ще си сътрудничат посредством продан на опит и положителни практики. Това беше контрактувано на среща сред ръководителят на КПКОНПИ господин Пламен Георгиев, членът на комисията госпожа Силвия Къдрева и комисарят на ICAC господин Симон Пех, оповестяват от комисията.

Те участваха в двудневна конференция на високо ниво на Групата страни против корупцията (GRECO) на тематика „ Укрепване на прозрачността и отчетността за обезпечаване на честност: обединени против корупцията “. Форумът, който се организира на 15 и 16 октомври в хърватския град Шибеник, беше проведен от Министерството на правораздаването на Република Хърватия в границите на хърватското председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа в съдействие с GRECO.

На конференцията бяха разисквани проблемите на предварителната защита на корупцията измежду висшите длъжностни лица и правоохранителните органи, които са тематика на мониторинга на България от страна на организацията. По самодейност на Хърватия, Италия и Франция форумът даде началото на полемика за основаването на нова интернационална мрежа на националните органи за битка с корупцията за реализиране на систематично събиране на данни и продан на положителни практики.

Във форума участваха над 250 висши политици и специалисти от разнообразни елементи на света, измежду които и 15 министри на правораздаването. Българската делегация бе ръководена от зам.-министъра на правораздаването господин Евгени Стоянов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР