Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е орган,

...
Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е орган,
Коментари Харесай

Цитат на деня: Комисията за конфискация незабавно трябва да се закрие

" Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество (КОНПИ) е орган, който неотложно би трябвало да бъде закрит, както и спецсъдът. " Това съобщи водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева в утринния блок на Би Ти Ви.

" Не може да има държавен орган, който беззаконничи ", добави Дончева, съгласно която " методът, по който се третира в момета в страната е ужасяващ ".

" Това е безусловно фиктивен орган, на който първоначално би трябвало да му бъде неразрешено да запорира, да блокира, повече, в сравнение с ще взема ", разяснява тя. Дончева имаше поради изказванията на КОНПИ, че е намерено разминаване в персоналните доходи и разноски на предприемача и съиздател на " Дневник " и " Капитал " Иво Прокопиев в размер на 14 млн. лв., поради което ще бъде поискано лишаване на имущество за близо 200 млн. лв.. " Ако желаете вие да ми блокирате нещо поради отговорности, всеки съд ви пита какъв брой ви дължа ", уточни водачът на " Движение 21 " и добави, че КОНПИ кардинално работи по този начин.

" Държавата не може да се ръководи по мутренски, тя би трябвало да се ръководи по закон ", сподели още Татяна Дончева. Тя подлага на критика Корнелия Нинова за неналичието на позиция и съобщи, че като водач на опозицията тя би трябвало да показва политически възгледи. Допусна, че тонът ѝ е омекотен поради присъединяване ѝ в приватизацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР