Комисията по здравеопазване към местния парламент одобри промени в правилата

...
Комисията по здравеопазване към местния парламент одобри промени в правилата
Коментари Харесай

Одобриха промените в правилата за прием на децата в общинските детски ясли във Варна

Комисията по опазване на здравето към локалния парламент утвърди промени в разпоредбите за банкет на децата в общинските детски ясли във Варна. Измененията се вършат, с цел да се уеднаквят критериите за банкет в общинските детски заведения и да се улеснят родителите при кандидатстване.

С най-голяма тежест ще е адресът на детето. Варненчета, чийто непрекъснат или сегашен адрес е в административния регион на яслата, ще получават по 100 точки при банкет. Ако двата адреса (постоянният и настоящият) съответстват, ще се дават спомагателни 10 т.

Отпада условието заявителят (родителят или формален настойник) и детето, подлежащо на класиране, да са с непрекъснат или сегашен адрес в община Варна. При съществуване на подобен адрес ще се дават 10 бонус точки.

Както и до момента, спомагателни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни фамилии, със болести с и над 50%. С преимущество остават близнаците, сираците и полусираците, деца, чийто брат/сестра посещават детската ясла.

Промените, утвърдени през днешния ден, би трябвало да бъдат прегледани и от Общинския съвет. Едва  след приемането им от локалния парламент ще бъде отворена системата за банкет в детските ясли, които са общо 12 на територията на петте административни региона в община Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР