Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и фондация „Конрад

...
Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и фондация „Конрад
Коментари Харесай

Кръгла маса за Комисията по досиетата провеждат в НС

Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и фондация „ Конрад Аденауер” провеждат кръгла маса на тематика „ Комисия по досиетата – настояще и бъдеще”.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов ще открие форума на 3 април 2018 година в 10.00 часа в зала „ Изток” на Народното събрание.
Предвижда се да бъде показана информация за работата на комисията по досиетата, цялостното име на която е Комисия за откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, от 2007 до 2017 година, нейната интернационална активност, както и ролята ѝ като инструмент за декомунизация и интеграция на обществото. Ръководителят на бюрото на фондация „ Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер ще запознае участниците в кръглата маса с превъзмогване на последствията от активността на комунистическата държавна сигурност на Германска демократична република след измененията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР