Комисията по ревизията засега звучи като предизборна кампания, но резултатите

...
Комисията по ревизията засега звучи като предизборна кампания, но резултатите
Коментари Харесай

Нинова: Слави сам да каже на пенсионерите, че вдигането на пенсиите е популизъм

Комисията по проверката към този момент звучи като предизборна акция, само че резултатите ще покажат какво е. Това съобщи в ефира на "Още от деня " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Процесите би трябвало да се доведат до дъно. Това е прокуратура, следствие и обвинителен акт ", добави тя.

Част от изнесената информация беше потресаваща. Единственият институционален метод е да се произнесат органите ", съобщи социалистката.

Тя бе запитана дали фрагменти на Българска социалистическа партия ще вземат участие в служебното държавно управление:

"Утре ще разберете дали ще има наши министри в кабинета на Румен Радев. Ще почакате и ще видите. Това е право на президента да си разгласи служебния кабинет, не мое ", съобщи тя.

По думите ѝ Радев е пореден и като каже нещо го прави. Тя разяснява и за какво партията ѝ е решила да върне мандата за сформиране на държавно управление:

"Много деликатно обсъдихме всички разновидности, които са положителни за България. Ако бяхме взели мандата, означаваше да укрепим ръководството на Борисов. Първият вид беше да го вземем, да бавим и да вършим съвещания. От трите нови партии споделиха, че няма да ни поддържат авансово и този ход бе жертван ", сподели тя.

Според нея, в случай че левицата бе задържала мандата, Борисов щеше да продължи да ръководи.

"При вторият вид вършим държавно управление и го внасяме в Народното събрание - новите партии нямаше да го поддържат. Все отново имаше сериозен риск подобен кабинет да бъде подсилен от ГЕРБ и това значеше, че той ще е в техните ръце като болшинство ", посочи лидерката на социалистите.

"Затова взехме решение бързо и почтено на хората, че с 43-ма депутати няма какво да създадем и да върнем мандата. Шансът беше във втория мандат и Слави Трифонов трябваше да го осъществя. Ние декларирахме кардиналната си поддръжка ", съобщи Нинова.

Тя призна, че се надява в идващия парламент да се тушират страстите и да надделее разсъдъка: "Трети избори биха натежали на хората ", добави социалистката.

"Важно е да се изведе защо партиите би трябвало да си приказват. И в този парламент тяснопартиен интерес и его не дадоха да реализираме единодушие по някои тематики ", съобщи Нинова и добави, че Българска социалистическа партия е остров на непоклатимост, поредност и разсъдък.

Тя прикани Слави да каже самичък на милионите пенсионери, че повдигането на пенсиите им е популизъм.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР