Комисията по разузнаване в Камарата на представителите в Конгреса на

...
Комисията по разузнаване в Камарата на представителите в Конгреса на
Коментари Харесай

Комисия, водена от приятел на Тръмп, не намери доказателства за руска помощ за милиардера

Комисията по разузнаване в Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати не е разкрила доказателства за съществуване на скрито съглашение сред членове на предизборния щаб на Доналд Тръмп и Русия, написа вестник The Hill, базирайки се на конгресмена Майкъл Конуел. Припомняме, че тази комисия се оглавява от Девин Нунес - индивидът, който изготви меморандум в отбрана на Тръмп и с изказвания против обективността на ФБР и американското правосъдно министерство при следствието дали милиардерът е получил нерегламентирана помощ от Русия. Демократите отвърнаха на този меморандум със собствен, в който опровергават изказванията на Нунес и сътрудниците му републиканци.
" Не открихме свидетелства за съглашателство. Открихме може би не изключително правилни оценки, неуместни срещи ", цитира изданието конгресмена. По думите му черновата на отчета от следствието е към 150 страници и ще бъде показана за разглеждане на " членовете на комисията от Демократическата партия ", написа БГНЕС.
Конуел не изключва разновидността, че представители на демократите може да внесат основни ремонти в документа, който републиканците ще показват. В него все пак ще се твърди, че Русия се е пробвала да внесе различия в хода на президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година , сподели Конуей. Според него в документа ще бъде включено и изложение на връзката сред така наречен съветско досие на Тръмп, направено от някогашния помощник на английските специфични служби Кристофър Стил и обстоятелството, че той е работил по поръчка на демократите. " Ние ще заявим, че е имало опит за потребление на задгранична информация от страна на щаба на Хилари Клинтън ", сподели конгресменът.
През последната година показания пред комисията са давали някогашният началник на предизборния щаб на Тръмп Кори Левандовски, някогашният консултант по националната сигурност на Тръмп Стивън Банън, някогашният шеф по връзките на Белия дом Хоуп Хикси, синът на Тръмп Доналд Тръмп-младши, и редица други близки до Тръмп и предизборния му щаб хора.
Комисиите по разузнаване на двете камари в Конгреса на Съединени американски щати водят следствие за приписваната на Русия интервенция в президентските избори в Съединени американски щати и хипотетично съглашателство сред Москва и членове на предизборния щаб на спечелилия в изборите Доналд Тръмп. Тези обвинявания се опровергават и от Белия дом, и от Москва.
Разследване се води от специфичния прокурор Робърт Мюлер. Той към този момент упрекна 13 съветски жители и 3 юридически лица в опит за интервенция в изборите в Съединени американски щати. Говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков назова тези обвинявания " безусловно голословни ". Външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че няма никакви обстоятелства, които да ги удостоверяват. Самият Путин пък беше безапелационен, че Русия няма да съобщи въпросните руснаци на американското правораздаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР