Комисията по отбрана в НС се събира на заседание. Членовете

...
Комисията по отбрана в НС се събира на заседание. Членовете
Коментари Харесай

Комисията по отбрана обсъжда програма за инвестиции до 2032 г.

Комисията по защита в Народно събрание се събира на съвещание. Членовете ѝ ще разискват предлагането на държавното управление да показа финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032 година

Вносителите на предлагането ще упорстват плановете да не се осъществят на стадии, каквато е в този момент практиката. А изцяло, с цел да не се заплаши осъществяването им. МО би трябвало да уточни кои са нужните качества до 2032 година.

Ако тяхната стойност надвишава 100 млн. лева, да бъдат разказани разделно. А тези под 100 млн. - да бъдат обединени по пакети от качества.

100 милиона лв. е прагът, над който Народното събрание би трябвало да се произнася наложително по покупко-продажби. От октомври документ с предпочитаните планове за вложения е в Народното събрание.

През ноември служебният министър Димитър Стоянов срещна и депутатите с проектите. 6 милиарда и 600 милиона лв. е общата стойност на военните планове единствено до 2026 година. А сумата скача до 8-9 милиарда с тези до 2032 година

Сред плановете са за дронове, антидрон системи за танкове, придобиване на 155-милиметрови оръдия по натовски стандарт, 3D радари за армията.

Ако предлагането мине през 48-мия парламент преди разпускането му, държавното управление ще има три месеца да изготви финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032 година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР