Комисията по финансов надзор (КФН) не може да проверява дали

...
Комисията по финансов надзор (КФН) не може да проверява дали
Коментари Харесай

Каролев се хвърли в защита на КФН по казуса Олимпик

Комисията по финансов контрол (КФН) не може да ревизира дали непознати компании са в положително финансово здраве. Тя може единствено да ревизира дали съответният осигурител съблюдава общите правила за работа, откакто има постоянно публикуван лиценз в страна-членка на Европейски Съюз. Това съобщи финансистът Владимир Каролев пред Нова телевизия. Припомняме, че Каролев беше консултант на някогашния стопански министър Божидар Лукарски.

Според Каролев банкрутиралата " Олимпик " не била правила дъмпинг. За някои да, само че за коли – не, а за камиони застраховките са по-скъпи, сподели финансистът.

Освен това, икономистът показа, че зам.-председателят на КФН Ралица Агайн, която дава отговор за застрахователния бранш, му била споделила, че годишно от " Олимпик " имало под 50 недоволства и се налагали санкции, които компанията си плащала. Като неточност Каролев уточни само, че на 10 май КФН не се е обърнала и към медиите да каже какво става с " Олимпик " - другояче била предизвестила клиентите посредством известие на уеб страницата си.

Каролев уточни и, че парите на потърпевшите клиенти на " Олимпик " щяло да бъдат върнати – за какво си има подобаващ гаранционен фонд в Кипър. Той обаче смята, че това ще стане по вид, в който клиентите ще би трябвало да си търсят парите от масата на несъстоятелността – вторият вид, разказан от финансовия министър Владислав Горанов през вчерашния ден. При него страната ще ангажира юридическа адвокатска фирма, която да съставлява всички заинтригувани български клиенти на " Олимпик ", даде обещание Горанов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР