Комисията по енергетика в Народното събрание нищи спорните сделки от

...
Комисията по енергетика в Народното събрание нищи спорните сделки от
Коментари Харесай

Енергийната комисия в НС нищи тайно спорните газови сделки от уикенда

Комисията по енергетика в Народното събрание нищи противоречивите покупко-продажби от почивните дни, когато в границите на секунди бе продадено

Случаят със съмнителния търг на електрическа енергия, който заяви, че на 4 февруари в границите на единствено 3 секунди са продадени 60 хиляди мегаватчаса природен газ - процедура, в която съзира даване на предварителна информация на съответните компании, макар уверенията на новата власт, че замененото управление на " Булгаргаз " ще спре сходни порочни практики.

В следствие от държавната газова компания опровергаха, най-малко отчасти, изказванията на Овчаров, като мотив в своя отбрана показаха, че не са продали 60 хиляди, а 37 хиляди мегаватчаса, само че не отхвърлиха провеждането на търга в границите на секунди.
 От
От " Булгаргаз " опровергаха информацията на Румен Овчаров за продадени 60 000 мгв/ч газ

Продали са 37 000 мегаватчаса

В рамките на съвещанието на комисията следваше да бъде изслушан енергийният министър Александър Николов, само че той не се яви заради служебни задължения в чужбина.

От ГЕРБ предстоящо възроптаха срещу закриването на съвещанието. " Ако закриете това съвещание, това не ви прави добра услуга. Предишното управление на " Булгаргаз " бе упрекнато за нещо, което и настоящето прави. Няма причина това съвещание да бъде закрито, в случай че не криете нещо ", отвърна Делян Добрев от ГЕРБ. И попита - кои компании са закупили въпросните количества, като съгласно него това следвало да стане известно на необятната аудитория.

В последна сметка с гласовете на представителите на ръководещите партии - " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " съвещанието бе закрито. " Хората ще схванат, имате свободата да го разсекретите по-късно ", сподели ръководителят на енергийната комисия от квотата на Политическа партия Радослав Рибарски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР