Комисията по електронно управление на парламента се очаква да обсъди

...
Комисията по електронно управление на парламента се очаква да обсъди
Коментари Харесай

В Парламента обсъждат нови правила за онлайн търговията

Комисията по електронно ръководство на Народното събрание се чака да разиска през днешния ден промени в Закона за отбрана на потребителите. Предложените от държавното управление промени засягат онлайн търговията.

Промените вкарват разпоредбите от европейска инструкция, които плануват увеличение на размера на санкциите и имуществената глоба за нарушаване на наредбите за необятно публикувани нарушавания в общността.

Имуществената глоба ще е в размер до 4% от оборота на миналата финансова година, ще се взема под внимание обаче дали той е осъществен в съответната страна или във всяка една от страните в Европейския съюз.

Ако няма информация за оборота, глобата ще е в размер на 3,92 млн. лева.

Промените уреждат и метода за даване на информация на потребителите, преди те да бъдат обвързани от предложение за подписване на контракт с онлайн магазин.

При онлайн търговията се не разрешава потреблението на подправени погрешни мнения на консуматори. Магазините се задължават да дават транспарантна информация за търговеца, метода за класиране в търсачките, достоверността на отзивите на потребителите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР