Комисията неотдавна документира атаки, засегнали цивилни обекти, като жилищни сгради,

...
Комисията неотдавна документира атаки, засегнали цивилни обекти, като жилищни сгради,
Коментари Харесай

Изнасилвания и депортации на деца в Русия. Нови доказателства за ...

" Комисията наскоро документира офанзиви, засегнали цивилни обекти, като жилищни здания, железопътна гара, магазини и граждански склад, които са предизвикали доста жертви ", се споделя в отчет, показан пред Общото заседание на Организация на обединените нации, в който се разказват офанзиви против градовете Уман и Херсон, наред с други.

 

Русия пламенно отхвърля да направила зверства или да взема на прицел цивилни в Украйна.

 

Комисията съобщи, че е документирала случаи на изнасилвания " с приложимост на мощ или психическа насила ". " Повечето от случаите са се случили, откакто причинителите нахлули в домовете на жертвите ", сподели тя. " Жертвите оповестиха за изнасилвания под дулото на оръжия и за закани за ликвидиране и нанасяне на сериозна щета на жертвите или техните родственици ", прибавя комисията.

 

В отчета се показва и че са били документирани прехвърляния на 31 деца от Украйна в Русия и се прави заключението, че " това съставлява незаконна депортация и военно закононарушение ".

 

Москва неведнъж е отричала да лишава принудително украински деца и декларира, че е трансферирала в Русия деца, открити в сиропиталища или лишени от наставнически грижи, като това е било направено за тяхната сигурност и допустимо най-вече от тях са били предадени на техни родственици.

 

" Ройтерс " показва, че съветското дипломатическо посланичество в Женева към този миг не е дало отговор на питане за коментар на информацията в отчета на комисията.

 

Комисията е разкрила и три случая, в които украинските управляващи са нарушили човешките права на хора, упрекнати от тях в съдействие с съветските управляващи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР