Комисията на македонския парламент по процедурните правила, мандатите и въпросите

...
Комисията на македонския парламент по процедурните правила, мандатите и въпросите
Коментари Харесай

Комисия решава дали да отстранят Никола Груевски от македонския парламент

Комисията на македонския парламент по процедурните правила, мандатите и въпросите на депутатския имунитет ще разиска във вторник предложение за изключване от Народното събрание на някогашния македонски министър председател Никола Груевски, оповестява организация МИА.

В дневния ред на комисията за 6 ноември попада единствено една точка и това е предложение за изключване на депутата Никола Груевски поради издадена присъда от две години затвор, предава Българска телеграфна агенция.

Вчера Наказателният съд отхвърли искане на Груевски за отсрочване на присъдата.

Бившият министър председател и някогашен водач на в този момент опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски бе наказан на 23 май т.г. поради покупка на първокласен Мерцедес на стойност 600 000 евро. Присъда по същото дело получи и някогашният помощник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски, който бе наказан на шест години затвор. И двамата апелираха присъдите пред Апелативния съд на Скопие, само че единствено Поповски получи понижаване на наказването - от шест години на четири години и шест месеца.

По същото дело бе наказана и някогашната министърка на вътрешните работи Гордана Янкулоска, която получи присъда от шест години затвор.

Никола Груевски следва да се яви за излежаване на присъдата най-късно на 8 ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР