Комисията Грипен стигна до Самолетгейт с намеци за корупция към

...
Комисията Грипен стигна до Самолетгейт с намеци за корупция към
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Борисов е душманинът на армията

Комисията " Грипен " стигна до " Самолетгейт " с подмятания за корупция към президента Румен Радев. Проектът за закупуване на нови изтребители е бил злепоставен от екипа на Военното министерство. Това стана ясно след съвещание на особено основаната краткотрайна комисия в Народното събрание, осведоми NOVA. 

Ще се върнат ли в играта отстранените от процедурата американски изтребители F-16 и до какво ще докара това закъснение – тематиката разяснява в „ Здравей, България ” някогашният боен министър Бойко Ноев.

„ По стечения на събитията президентът е бил началник на процеса за избора на изтребителите. Той не е знаел, че ще стане президент по-късно. Очевидно е за всички, че към избора има доста въпроси. В интерес на президента бе интензивно да взе участие в разясняването им. Трябваше комисията да получи цялата информация, с цел да се отстранен всевъзможни подозрения за извършване на неверни неща ”, разяснява Ноев.

„ Чашата преля, когато държавното управление на Герджиков, назначено от него, оповести победител в състезанието една седмица преди да се смени държавното управление. Това води до подозрения. Според мен Радев претърпя политическа вреда ”, добави той.

„ С неналичието на средства за армията и полицията Борисов се е трансформирал в душманин на армията. Не знам дали той схваща това, само че това е необятно публикувано впечатлено измежду военните. От първото му държавно управление до момента парите единствено се режат, а проблемите не се вземат решение. Премиерът би трябвало да предприеме съществени ограничения, с цел да почисти този собствен имидж ”, разяснява още Бойко Ноев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР