Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на

...
Комисията "Антикорупция" проверява финансовия министър Владислав Горанов за конфликт на
Коментари Харесай

Комисията Антикорупция проверява Горанов за конфликт на интереси


Комисията "Антикорупция " ревизира финансовия министър Владислав Горанов за спор на ползи, заяви основният прокурор Сотир Цацаров.
Той посочи, че резултатите от това новооборазувано произвеждане, което е поради заявеното от самия Горанов - че от 2012 година безплатно живее в апартамент, възложен от неговия кръстник, е значимо за това по какъв начин ще се развие инспекцията, която стартира по същия мотив самата прокуратура.

Припомняме, че инспекцията последва от присъединяване на основния прокурор Сотир Цацаров в „ Шоуто на Слави ". Тогава фен попита дали Държавното обвиняване няма да се самосезира по тази информация, заявена в обществената декларация на самия Горанов. Декларацията е подадена тъкмо пред Комисията, която в този момент го ревизира за спор на ползи.

Главният прокурор счита, че резултатите от това произвеждане за спор на ползи имат директно отношение към метода, по който ще продължи самата инспекция на Държавното обвиняване.

На въпрос дали прокуратурата още веднъж ще нападна освобождението от ареста на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров Цацаров в началото сподели, че това ще решат наблюдаващите прокурори, а по-късно - че по-вероятно е да има подобен митинг.

За 48-часовите секрети арести, които бяха позволени със законодателни промени и на които президентът наложи несъгласие, Сотир Цацаров разяснява, че това несъгласие би трябвало да бъде употребявано, с цел да бъдат прецизирани текстовете. Той е безапелационен, че би трябвало да бъде конкретизирано в закона, че отвън съобщаването за тези арестувания, не могат да бъдат изключвани категориите най-близки родственици.

Според основния прокурор не би трябвало да се бърза с антикорупционния закон и би трябвало да има публично разискване. Цацаров счита, че пълномощията, които комисията „ Антикорупция " има по закон са й задоволителни, с цел да прави пълноценно работата си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР