Комисия, сформирана със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите

...
Комисия, сформирана със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите
Коментари Харесай

Година след пожара в бл. №18 в кв. „Струмско“ започват възстановителните дейности по сградата

Комисия, образувана със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите за избор на реализатор.

Година след огромния пожар в бл. № 18 в квартал „ Струмско “ следва да започват възобновителните действия по постройката. Днес особено образувана комисия , със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите, постъпили в границите на процедура по желание на реализатор на строително ремонтните работи. В комисията взе участие и представител на Етажната благосъстоятелност, нова процедура за Община Благоевград, инициирана от кмета Стоянов, като задачата е заинтригуваните лица да могат да вземат участие директно в процесите.

Избраната компания ще бъде оповестена след подробен разбор на предлаганите периоди, качество и цена. Очаква се договорът да бъде подписан през м. януари 2023 година, директно след което да се пристъпи и към действително осъществяване на СМР.

От момента на пораждане на пожара Община Благоевград оказва непрекъсната поддръжка на притежателите на жилища в жилищната постройка.

През м. юли по искане на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха отпуснати близо 200 000 лв. от Министерски съвет, които да бъдат ориентирани за планиране и възобновяване на блок № 18 в благоевградския квартал „ Струмско “.

Непосредствено след случая хората, декларирали предпочитание да им бъде подсигурен заслон, бяха настанени в жилища от аварийния фонд на Общината . Беше направено и проучване на блока, което също б е поето като разход от Община Благоевград. След пожара б е назначена външна специалиста комисия за оглед, закупени са бяха нужните телескопични подпори, които са инсталирани безплатно. В края на предходната година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите фамилии.

Междувременно бе възобновена и емблематичната постройка „ Купола “, която бе обхваната от огромен пожар през м. септември 2021 година В резултат на огнената буря покривът ѝ бе изцяло погубен. Община Благоевград провежда и организира редица срещи с представителите на етажната благосъстоятелност на постройката и зданията, наранени от пожара, оказвайки нужното подпомагане осъществяване на ремонта в оптимални периоди.

Към този миг, постройката е актуализирана, като архитектурната визия е непокътната. Продължават ремонтът на общинските пространства, наранени от пожара на „ Купола “, чака се той да завърши до няколко месеца.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР