Комисия, сформирана със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите

...
Комисия, сформирана със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите
Коментари Харесай

Година след пожара в бл. №18 в кв. „Струмско“ започват възстановителните дейности по сградата

Комисия, образувана със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите за избор на реализатор

Година след огромния пожар в бл. № 18 в квартал „ Струмско “ следва да започват възобновителните действия по постройката. Днес особено образувана комисия, със заповед на кмета Илко Стоянов, отвори офертите, постъпили в границите на процедура по желание на реализатор на строително ремонтните работи. В комисията взе участие и представител на Етажната благосъстоятелност, нова процедура за Община Благоевград, инициирана от кмета Стоянов, като задачата е заинтригуваните лица да могат да вземат участие директно в процесите.

Избраната компания ще бъде оповестена след подробен разбор на предлаганите периоди, качество и цена. Очаква се договорът да бъде подписан през м. януари 2023 година, директно след което да се пристъпи и към действително осъществяване на СМР.

От момента на пораждане на пожара Община Благоевград оказва непрекъсната поддръжка на притежателите на жилища в жилищната постройка.  

През м. юли по искане на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха отпуснати близо 200 000 лв. от Министерски съвет, които да бъдат ориентирани за планиране и възобновяване на блок № 18 в благоевградския квартал „ Струмско “.

Непосредствено след случая хората, декларирали предпочитание да им бъде подсигурен заслон, бяха настанени в жилища от аварийния фонд на Общината. Беше направено и проучване на блока, което също бе поето като разход от Община Благоевград. След пожара бе назначена външна специалиста комисия за оглед, закупени са бяха нужните телескопични подпори, които са инсталирани безплатно. В края на предходната година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите фамилии.

Междувременно бе възобновена и емблематичната постройка „ Купола “, която бе обхваната от огромен пожар през м. септември 2021 година В резултат на огнената буря покривът ѝ бе изцяло погубен. Община Благоевград провежда и организира редица срещи с представителите на етажната благосъстоятелност на постройката и зданията, наранени от пожара, оказвайки нужното подпомагане осъществяване на ремонта в оптимални периоди.  

Към този миг, постройката е актуализирана, като архитектурната визия е непокътната. Продължават ремонтът на общинските пространства, наранени от пожара на „ Купола “, чака се той да завърши до няколко месеца.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР