Комисия от Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ) извърши

...
Комисия от Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ) извърши
Коментари Харесай

След проверка в домовете в Петково и Ровино: За потребителите се полагат адекватни грижи

Комисия от Агенцията за качеството на обществените услуги (АКСУ) извърши инспекции в обществените домове в Петково и Ровина, с снабдител Община Смолян за сходство с условията на Закона за обществените услуги и нормативните актове по неговото използване, както и за съблюдаване на правата на потребителите, осведомят от пресцентъра на Община Смолян. Проверките се организираха в интервала от 17 до 19 януари т.г.

Становището на комисията е, че в Дома за пълнолетни лица с психологични разстройства (ДПЛПР) – с. Петково е въведена и се ползва система за ръководство, която подсигурява самостоятелните потребности на потребителите. Постигнатите резултати за тях се осъществят по допустимо най-ефективен метод. Дейностите са ориентирани напълно към даване на качествена обществена услуга в ДПЛПР в с. Петково.

Предприети са своевременни дейности и са взети решения за възстановяване на материалната база – осъществен е опреснителен ремонт на горния корпус, ремонтиран е покривът и площадката на двора. Закупени са тв приемници и пералня.

Предвижда се със средствата от преходния излишък да се закупи елемент за ел. сила и нови мебели, както и да се извърши ремонт на парната апаратура. Комисията смята,че правата на потребителите са спазени и за тях се поставят съответни грижи.

Подобна позитивна оценка е дадена от комисията и в Дома за пълнолетни лица с психологични разстройства – с. Ровина. Там също е основана доста добра организация на работа и се реализира действителна поддръжка на настанените консуматори, съответстваща на самостоятелните им потребности и характерни потребности. Екипът на дома реализира стратегия, в която другите експерти се допълват за реализиране на оптимално задоволство на потребностите на настанените.

Комисията смята, че правата на потребителите са спазени и за тях се поставят съответни грижи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР