Комисия на Сената на САЩ подкрепи нови санкции срещу Северна

...
Комисия на Сената на САЩ подкрепи нови санкции срещу Северна
Коментари Харесай

САЩ удрят китайски банки, ако помагат на Пхенян

Комисия на Сената на Съединени американски щати поддържа нови наказания против Северна Корея. Комисията единомислещо поддържа нормативен акт за налагане на наказания на китайски банки и други финансови институции, в случай че се окаже, че те оказват помощ на Пхенян да заобикаля съществуващите наказания от Съединени американски щати и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Всичките 23 членове на комисията по банково дело, жилищно настаняване и градоустройство гласоподаваха закона, кръстен на Ото Уормбиър - студента от Охайо, който бе държан повече от година в севернокорейски затвор, върнат в Съединени американски щати през юни с мозъчни нарушавания и умрял броени дни по-късно.

Законът санкционира и фирмите, които внасят въглища, стомана, олово и морски артикули от Северна Корея. Смята се, че този експорт за над един милиард $ съставлява към една трета от целия експорт на Северна Корея за 2016 година.

В текста се изисква президентът Доналд Тръмп да уведоми Конгреса, преди да приключи или прекрати глобите. С приемането му в комисията законът в този момент може да бъде импортиран за гласоподаване от целия Сенат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР