Комисиите, удостоверяващи нетрудоспособността на дадени хора, работят по документи. Тези

...
Комисиите, удостоверяващи нетрудоспособността на дадени хора, работят по документи. Тези
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Не е добре структуриран начинът за диагностициране на тежко болни

Комисиите, удостоверяващи нетрудоспособността на дадени хора, работят по документи. Тези документи ги изготвят други хора. Системата, бидейки доста " обществена ", разрешава на хора със болести, които не лимитират нито физическия, нито интелектуалния потенциал, да употребяват облекченията на хората с непълна работоспособност. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доктор Мирослав Ненков, някогашен здравен министър.

За да лъжеш за здравето си, би трябвало нещо да не ти е наред в главата, съобщи Ненков във връзка хората, които фиктивно получават пенсии. Не е добре структуриран методът за диагностициране на един тежко болен пациент, добави той.

По думите му над 1 милиарда лева е годишният разход на страната за хората с увреждания, по решение на ТЕЛК. Той даде образец по какъв начин се оправят с казуса в Гърция, което може да бъде приложено и в България.
Мирослав Ненков: Знаят се всички хора, които имат ТЕЛК. Ще се натовари системата на опазването на здравето за някакъв избран интервал от време, само че това натоварване ще си върне парите. Назначава се една дата, примерно във Военна болница да бъде прегледан от други експерти. Не от ТЕЛК, от настоящи лекари, които работят с пациенти, и които доста елементарно ще открият какъв брой от тези заболявания ги има и какъв брой ги няма.  „ Медицински контрол „ Медицински контрол " стартира инспекция на болничното заведение в Пазарджик
Пълна инспекция на болничното заведение в Пазарджик стартира "Медицински контрол " по предписание на здравния министър. Премиерът Бойко Борисов подреди шефът на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР