Комикът Владимир Зеленски и украинският лидер Петро Порошенко се съгласиха

...
Комикът Владимир Зеленски и украинският лидер Петро Порошенко се съгласиха
Коментари Харесай

Зеленски и Порошенко се съгласиха да участват на финален дебат в петък

Комикът Владимир Зеленски и украинският водач Петро Порошенко се съгласиха да вземат участие в спор в края на президентската акция, осведоми Агенция Франс Прес.

От щабовете на двамата претенденти потвърдиха, че ще вземат участие в спор в петък на Олимпийския стадион в Киев преди решаващия втори тур в неделя.

Първоначално Порошенко изиска дебатът да се организира през предходната неделя, само че Зеленски не се появи.

Последните социологически изследвания демонстрират, че Зеленски ще получи 72% на балотажа, а Порошенко ще бъде подсилен от 25 на 100.

Преди да разгласи кандидатурата си при започване на тази година политическият опит на Зеленски се свеждаше до присъединяване в известно телевизионно шоу, в което играеше ролята на президент на Украйна.

Днес екипът му промотираше дебата в обществената мрежа, като предизвиква украинците да се трансфорат в " очевидци на събитие, което ще влезе в историята в Украйна ". Те считат, че това ще бъде " най-голямото " събитие по рода си в страната.

По-рано този месец двамата претенденти дадоха кръвни проби за опиати и алкохол, изисквано от Зеленски преди да взе участие в какъвто и да е било спор.

53-годишният Порошенко от дълго време притиска противника си да се срещнат на спор. Отделно украински новинарски медии упорстват Зеленски да даде конференция, на която да отговори на журналистически въпроси. Но артистът подценява обичайните медии и предизборните събития, като избира да комуникира с гласоподавателите посредством обществените медии и комедийни излъчвания.

ТАСС оповестява, че дебатът ще стартира на 19 април в 19,00 часа.

От пресслужбата на украинския водач помолиха жителите да не носят пиротехнически средства, свирки и барабани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР