Комично видео, показващо трескаво ребрандиране в Русия на McDonald`s в

...
Комично видео, показващо трескаво ребрандиране в Русия на McDonald`s в
Коментари Харесай

Вижте това и си представете какво ще е нивото на руския Макдоналдс

Комично видео, показващо трескаво ребрандиране в Русия на McDonald`s в Дядя Ваня, бе оповестено в  Twitter, видя Burgas24.bg . Лек ветрец издухва рекламно пано, на което се оповестява, че скоро ще се оферират хамбургерите на Вуйчо Ваньо. След секунди пък детайл от новото лого, изкопираното от известната американска верига за бързо хранене, се килва на една страна.   

Както съобщихме съветската федерална работа по интелектуална благосъстоятелност е получила поръчка за регистрация на логотип с името " Дядя Ваня " (по името на пиесата на Чехов " Вуйчо Ваньо " ), която копира световноизвестната емблема на веригата McDonald`s. От службата настояват, че заявката е подадена на 12 март от сдружение на име " Русское поле - Логистик ". Според РИА Новости, компанията се занимава с продажба на консерви с марката " Дядя Ваня ". 

От името на  " Русское поле - логистик "  е импортирано искане за регистрация на логотипа за търговски услуги като сладкарници, кафенета, заведения за хранене, питейни заведения, столови, услуги по подготвяне на ястия и доставка по домовете им. До момента настояването за регистрация не е прегледано, оповестява РИА Новости, представени от " Булевард България ". 

Логото, което са подали за поръчка, съставлява обърнато на 90 градуса " М " от McDonald`s, което е преобразувано в буквата " В ". Малко откакто новината за опита за регистрация стана обществено притежание, в уеб страницата на компанията за продажба на консервирани храни с марката " Дядя Ваня " разгласиха странно опровержение, в което споделят, че " не възнамеряват да пускат заведения за хранене за бързо хранене на мястото на McDonald`s. 

" Юридическите лица от холдинга Ruspolebrands и марката " Дядя Ваня " няма отношение към логотипа, основан в качеството на meme. Информацията, която се популяризира в интернет за хипотетични проекти за подмяна на марката " McDonalds " с принадлежащия ни бранд " Дядя Ваня ", е подправена ", се твърди в техния уебсайт. 

Не е ясно обаче по какъв начин в регистъра на Роспатент е импортирано и платено заявление от тяхно име - сега то продължава да е интензивно в обществения уебсайт.

От руската фирма заявяват, че те имат едноименния търговски знак, който е регистриран в класа " заведения за публично хранене ". 

" В тази връзка, към лицата, които употребяват комерсиалния знак " Дядя Ваня " в своите изображения в областта на услугите за публично хранене, може да бъде предявена рекламация за обезщетения. В момента холдингът не обмисля стартирането на верига от заведения за публично хранене, само че не се отхвърляме от такава концепция в бъдеще ", се споделя от името на компанията.  

Очевидното копие на логото на McDonald`s се появи малко откакто американската верига за бързо хранене разгласи, че ще спре краткотрайно работата на заведенията за хранене си на територията на Русия. Компанията въпреки всичко е поела ангажимент да продължи да заплаща заплатите и други отговорности в размер до 50 млн. $ на месец. 

Оттеглянето на McDonald`s беше сериозен символен удар за Кремъл, защото появяването на веригата в Съюз на съветските социалистически републики преди 30 години се смяташе за първата крачка на страната към Запада и свободната търговия. 

На 10 март ръководителят на съветската Дума Вячеслав Володин персонално стартира концепцията за подмяна на McDonald`s с нова съветска верига, която да се споделя " При вуйчо Ваньо ". 

" Трябва да защитим хората, тъй като фирмите, които в този момент напущат, желаят да печелят, като употребяват наши първични материали. Ето, McDonald`s употребява 100% съветски артикули, а обявиха, че се закриват. Ами добре, закривайте се, единствено че на следващия ден би трябвало към този момент да има не McDonald`s, а " При вуйчо Ваньо ". Работните места би трябвало да се запазят, а цените - да се понижат. Ето с подобен метод ", споделя той, представен от RTVI. 

Отделно от него, кметът на Москва Сергей Собянин предизвика насмешки в обществените мрежи, откакто разгласи, че ще отдели еквивалента на 3,3 млн. $, с цел да субсидира чисто нова верига за бързо хранене, която да " влезе " на мястото на 250-те ресторанта на McDonald`s в столицата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР