Коментират Иво Инджев и Петко ГеоргиевВ ефира на „Здравей, България”

...
Коментират Иво Инджев и Петко ГеоргиевВ ефира на „Здравей, България”
Коментари Харесай

Има няколко сценария за развитието на войната в Украйна

Коментират Иво Инджев и Петко Георгиев

В ефира на „ Здравей, България” публицистите Иво Инджев и Петко Георгиев разясниха какви са сюжетите за развиването на войната.

„ Съпротивата на Украйна изненада Путин. Те към този момент сменят тактиката, минават към блокада. Чудя се коя от квалификациите на международните водачи е най-валидна за него. Байдън го назова палач, Рюте го назова анормален. Струва ми се, че, като подготовка,най-правилна е тази на Меркел, която сподели, че Путин се е откъснал от действителността”, съобщи Иво Инджев.

По думите му целият украински народ се е обединил против дейностите на съветския президент.

„ Това, което се случва в Украйна, не се връзва с неговите упования. Той прикани украинските военни да се предадат. Чудовищна некомпетентност. Той евентуално си мисли, че ще го посрещнат с цветя и рози”, добави Инджев.

„ Използването на нуклеарна опасност е знак за изтощение, самопризнание, че интервенцията не се получава по този начин, както Путин се надяваше. Това е следващо увещание, че Русия е нуклеарна страна и не би се поколебала да употребява нуклеарно оръжие”, сподели Георгиев.

Според журналиста не става въпрос единствено териториалната целокупност или за държавното управление на Украйна.

„ Това е стратегически спор сред Русия и Запада. Ние сме директно застрашени поради нуклеарното оръжие. Освен това, Путин към този момент изяде нарастването на пенсиите у нас. През тази инфлация всичко това, което беше насъбрано и дадено, замина”, сподели още Петко Георгиев.

По думите му украинската страна е израснала в очите на другите страни в границите на дни. Зеленски от комедиен артист се трансформира в воин, твърди Георгиев.

„ Това несъмнено не значи, че Украйна може да се оправи сама против Русия. Не познавам страна, която може да се оправи сама във военно отношение с съветската федерация”, сподели още журналистът.

Според него съществуващата система за международна сигурност не работи. С това Путин оправдава своята експанзия против Украйна. Той счита, че Русия би трябвало да има по-голяма роля в една нова система за международна сигурност.

"Според мен целта е свършено друг. Трябва да се сформира система за сигурност, която да изключва опцията един човек с нуклеарно оръжие да си прави каквото желае с останалата част от света. Иначе всички останали се трансформираме в заложници на хора, които ръководят страни с нуклеарна мощност”, разяснява Георгиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР