Коментарите, анализите, мненията, репортажите за касапницата в Стара Загора и

...
Коментарите, анализите, мненията, репортажите за касапницата в Стара Загора и
Коментари Харесай

Въпросите без отговор по Старозагорския ужас

Коментарите, анализите, мненията, репортажите за касапницата в Стара Загора и поисканите оставки на прокурори, основават усещане, че нещо се е задвижило. Може би страната? Институциите? Народното събрание?

 

Нищо сходно. Прах в очите.

 

Все още няма отговори на най-важните въпроси:

 

1. Кои са служителите на реда, които първи са научили за случилото се на 18-годишното момиче?

 

2. На кого са докладвали?

 

3. Кой е взел решението казусът да не попадне в престъпната сводка за изтеклото денонощие?

 

4. Кои са тези хора – поименно - и какви длъжности заемат?

 

5. Кой/кои прокурори са решили един път за междинна телесна щета, а по-късно за лека телесна щета? Техните имена.

 

6. Кои прокурори и чиновници на Министерство на вътрешните работи са взели решение цялостен месец злокобното транжиране на жив човек да бъде премълчавано?

 

7. Докладвано ли е от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи нагоре по веригата за осъщественото закононарушение?

 

8. Определено ли е като място на престъпление мястото, където психопатът се е вихрил с ножа, юмруците и машинката за стригане?

 

9. Извикани ли са криминолози?

 

10. Предаден ли е казусът на криминалисти?

 

11. Кой и какви следствени дейности е направил първи?

 

12. Събрани ли са обстоятелства и улики?

 

13. Ако има събрани такива на кой проверяващ орган са предадени?

 

14. Имало ли е първичен оглед? От кого е осъществен, в случай че е имало подобен? Били ли са обезпечени поемни лица, движимости лица, механически специалисти? Поемните лица наложително участват при огледа в предварителното следствие (чл. 156, алинея 1 НПК).

 

15. Кой прокурор е управлявал следствието и е упражнява контрол за законосъобразното му осъществяване, в случай че е имало такова?

 

16. Коя е охранителната компания, в която е бил чиновник Георги Николаев Георгиев?

 

17. Знаела ли е охранителната компания за неговите предходни прояви и наказания за проявена експанзия?

 

18. След като е бил пуснат от съда на независимост Георги върнал ли се е на работа във компанията?

 

19. Защо арбитър Гьонева е взела участие в стрелби с автоматизирано оръжие? (вижда се на фотоси в нейния профил във Фейсбук)

 

20. Кои ръководители в системата на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и съда са били известени за кървавата кавга през интервала от осъществяване на закононарушението до неговото обществено обявяване?

 

21. През месеца безмълвие оказвана ли е профилирана помощ на инквизираното момиче за превъзмогване на шока и психологичните провали от издевателствата?

 

Има евентуално още въпроси, които могат да бъдат заложени. Но и тези са задоволителни, с цел да стане ясно, че цели институции не престават да крият от обществото извънредно значима информация. Без нея няма по какъв начин да повярваме, че се вземат съответни ограничения и че действително е допустимо да се стигне до заслужено разрешаване на това гнусно закононарушение.

 

Дори толкоз загрижените депутати, които героично прекъснаха почивката си, не ги задават. Например депутатът Мануил Манев от ГЕРБ, който е от Стара Загора и претендира да е движимост в полицейските работи - за какво мълчи? Той има общо и с охранителния бизнес – да разкрие елементи към злокобното действие.

 

Кой закриля в последна сметка един екзекутор, който садистично, в продължение на значително време, е разрязвал тялото на младата Дебора?

 

Досега имаме мъгляви пояснения и прикриване на условия и значими настоящи лица в Старозагорския хорър.

 

Така не става.

 

Въпросите може и да не са напълно професионално дефинирани, само че те разкриват предумисъл в прикриването на информация.

 

И по този начин е освен в този случай.

 

Какво ни споделя, да вземем за пример, информацията, че вътрешният министър Калин Стоянов изискал оставката на шефа на полицията в Пловдив, поради убийството в Цалапица и митингите против полицейското безучастие, след което преназначил същия началник на друга служба? Министърът подиграва ли се с обществото или да? Кой му дава право да се държи по този метод?

Ако бяхме що годе естествена страна министър председателят акад. Денков към този момент трябваше да е изритал Стоянов от държавното управление. А прокуратурата да го проверява. Тогава семплият Стоянов ще се замисли какво ги прави.

 

Васил Манолов,

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР