Коментарът му идва на фона на ескалацията в Червено море

...
Коментарът му идва на фона на ескалацията в Червено море
Коментари Харесай

Халаф: Иран ще продължи да действа чрез проксита. Няма да търси р...

Коментарът му идва на фона на ескалацията в Червено море и ударите, които Англия и Съединени американски щати нанесоха против позиции на подкрепяните от Иран хути в Йемен. Международната общественост се притеснява от разгръщане на спора. 

 

Според Халаф дейностите на Вашингтон и Лондон са били предстоящи след вчерашната резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и предизвестията на двете страни през последните седмици. 

“Часове преди офанзивата на Съединени американски щати иранското държавно управление е изтеглило военните и логистичните кораби, с които оказва помощ на хутите, защото са имали опасения, че могат да бъдат ударени. Не можем да предположим каква ще е реакцията на Иран и докога ще се въздържа от директни офанзиви към Израел или Съединени американски щати. Така или другояче има активизация и ще не престават да нападат до момента в който продължава войната в Газа ”, разяснява още Халаф. 

 

По думите му нито Иран, нито Съединени американски щати и съдружниците на Съединени американски щати желаят разгръщане на спора в района. 

 

“Единствената страна, която желае това, е Русия, тъй като ще й помогне да продължи тази лицемерна политика във връзка с арабските страни и палестинците, че ги пази. Ще намалеят и доставките на оръжие към Украйна. Но мисля, че иранците ще помислят доста добре преди да тръгнат към този сюжет. По-скоро ще дават заповеди на проксита да нападат къде по-твърдо, къде по-меко ", сподели Халаф.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР