Коментар на Любен Дилов-син, известен журналист, издател, сценарист, писател и

...
Коментар на Любен Дилов-син, известен журналист, издател, сценарист, писател и
Коментари Харесай

Любо Дилов-син: Изглежда, че депутатите сами сме си виновни за неспособността да съставим редовен кабинет

Коментар на Любен Дилов-син, прочут публицист, издател, сценарист, публицист и почетен ръководител на Политическа партия Движение „ Георгьовден ”, което е в състава на. Любен Дилов бе народен представител от квотата на ГЕРБ- в съставите на последните три Народното събрание.

Последен ден на 48-то Обикновено национално заседание.

То стартира със сакралния миг, когато един сътрудник снима по какъв начин се кълне не в конституцията, а в шкембето си (вероятно измежду дребното откровени депутати, което не го прави интелигентен, обаче). Завърши с командата на президента: " Всички сполучливи служебни министри, към идващия мандат - хоооодом марш! Минеков, ти къде бе?! " Колегата Petar Nikolov посочи, че за по-малко от 2 години президентът ни уволнява към този момент за четвърти път от работа (може би е персонално отношение?!).



На първо четене наподобява, че депутатите сами сме си отговорни за неспособността да съставим постоянен кабинет. Въпреки късия си живот Четиридесет и осмият парламент беше доста по-добър от предходните три. Свърши много, в действителност потребни законодателни промени. Така че арабската сентенция: " Попитали камилата за какво и е крив врата, а тя дала отговор - то какво ли ми е право?! " не е меродавна в този случай.

Азбучна истина е, че нито един национален фаворит не е съумял да се издигне над равнището на гласоподавателите си.

И огромният въпрос е: в действителност ли българите сме толкоз разграничени, колкото бяхме депутати в 48-я парламент? Дали изборите на 2 април ще съумеят да отговорят на този въпрос?! Не съм сигурен, само че съм сигурен, че ще продължа да се пробвам да церя раздялите... Както постоянно съм оптимист: постоянно може да бъде още по-лошо!

Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР