Коментар на Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на

...
Коментар на Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на
Коментари Харесай

Защо рискът от бедност ще се увеличи и ще има все повече обеднели наши сънародници?

Коментар на Ивайло Калфин  Ивайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 година в София. През 1983 година приключва 9-та Френска, известен български политик, някогашен вицепремиер и министър на външнното и на общественото министерства в държавните управления на Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на /2005-2009г./и на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г /2014-2016 г./. Бил е също по този начин евродепутат, а сега е изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд със седалище в Дъблин.



" Не желая да тревожа хората, само че ръководещите са длъжни да плануват другите разновидности и да имат подготвеност и за най-лошия. Надявам се да не се случи. 
Първото следствие от войната към този момент го виждаме - голяма бежанска вълна, като занапред тя ще се разраства. Повече от 50 000 души са останали в България, не просто са минали през страната ни. Те имат потребност от настаняване, от достъп до обществени услуги, от обучение, от опазване на здравето, работни места. Цялата обществена и трудова система би трябвало да бъде ангажирана.
На второ място - Русия и Украйна са огромни експортьори на енергийни запаси и храни, изключително на зърно. Виждаме и по нашите бензиностанции, че освен се усилва цената на горивата, само че можем да чакаме да се задълбочат проблемите, свързани с износа на зърно и прехраната.
Украйна и Русия са огромни производители на торове за селското стопанство, надлежно и от там не можем да чакаме естествен експорт освен тази година, а и не знам още какъв брой години след войната.

Тази война има отражение в целия свят, в това число и върху нашата страна.

Не можем да се изолираме от повишението на цените, от инфлацията, от компликациите за икономическия напредък.
Очаква се от ден на ден хора да зависят от обществените заплащания - има огромен % българи, които са на границата на бедността. Рискът от беднотия ще се усили, ще има от ден на ден обеднели наши сънародници.
Но не ми е задачата да рисувам страшни, черни сюжети, само че страната би трябвало да е готова за всичко, в това число за най-лошите разновидности. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР