Коментар на Ивайло Ачев: Първо в (чакалнята на) еврозоната, а

...
Коментар на Ивайло Ачев: Първо в (чакалнята на) еврозоната, а
Коментари Харесай

Брюксел към Борисов: Само с цоцане не става

Коментар на Ивайло Ачев:

Първо в (чакалнята на) еврозоната, а един ден по-късно – в Банковия и паричен съюз на Европейски Съюз. Това е визията на премиера Бойко Борисов за решителен детайл от бъдещото икономическо развиване на България, която той изрече директно на 26 април.

Думите на Борисов демонстрират единствено едно – че той пази с всички сили и средства олигархичния модел, който задушава България. Неговата партия се споделя Граждани за европейско развиване на България, само че какво тъкмо европейско развиване е това да искаш първо да бръкнеш в кацата с мед, само че не да ти дадат лъжичка, а да действаш с огромния черпак?

Сериозно ли министър председателят ни мисли, че ЕЦБ и Брюксел ще разрешат на България да одобри еврото, без да има надзор върху финансовата ни система? Ама същински надзор – друг на Българска народна банка. Още преди 11 месеца, МВФ добре заключи какво мисли за банковата ни система – тази, която от Българска народна банка, а и всички политици, изключително ръководещите, се скъсват да хвалят.

Та МВФ съобщи, че за банковата ни система съществуват опасности – да вземем за пример необслужваните заеми, равнището на които е над 2 пъти по-високо от междинното за Европейски Съюз! А преди две години Европейската комисия ни предизвести, че вижда следната порочна процедура в банковата ни система – кредитирането на свързани лица!

Тогава Брюксел ни беше присъединил измежду страните с несъразмерни стопански несъответствия, а тази година, преди съвсем два месеца, ни извади от този противен лист, само че категорично акцентира, че са нужни по-нататъшни дейности за справяне с някои уязвимости във финансовия бранш, за понижаване на размера на дълга на частния бранш. Сетете се сами кои са тези "уязвимости във финансовия бранш ".

Борисов доста добре знае защо става въпрос, нищо, че му приказват "на брюкселски " - той от дълго време разбра какво значи да ти приказват по този метод. Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси беше кристално явен "на брюкселски " – първо българската стопанска система би трябвало "да се сближи “ с европейските. Превеждам непосредствено – развийте се по този начин, че да не зависите единствено от кражбите по еврофондовете. Защото еврозоната втора Гърция не желае – за голямо страдание на нашето Слънце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР