Комендантският час, който е обявен в Киев, затруднява евакуирането, защото

...
Комендантският час, който е обявен в Киев, затруднява евакуирането, защото
Коментари Харесай

Генчовска: Комендантският час в Киев затруднява евакуирането на българите

Комендантският час, който е разгласен в Киев, затруднява евакуирането, тъй като българите не могат да напущат домовете си. Това оповестиха на брифинг министър председателят Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска.

Кирил Петков и Теодора Генчовска с последна информация за обстановката в Украйна. Двамата приказваха на брифинг в Министерство на външните работи.

„ Руските войски се движат много интензивно и посоките се сменят. Уверявам, че в Министерство на външните работи има работещ щаб, който ежеминутно комуникира с посолството ни в Киев, с другите посолства и с рейсовете. Чакаме опцията за свободни коридори, с цел да изведем нашите съграждани безопасно”, изясни Петков.

Генчовска дефинира обстановката в Украйна като доста динамична. „ Към сегашния миг мога да кажа, че в Киев е разгласен комендантски час от 17 ч. довечера до 8 ч. сутринта в понеделник. Това затруднява евакуирането на нашите сънародници, означи тя.

" Търсим сполучлив метод за обезпечаване на безвреден кулоар, основано е приложение, в което са включени всички, които желаят евакуация. Там ги осведомят за часа и мястото на потегляне ", добави Теодора Генчовска.

По думите й от Одеса за България са тръгнали 3 цялостни рейса, в които с изключение на български жители са качени четирима италианци и двама украинци.

" Утре също потеглят рейсове. Препоръчваме на българите да зареждат по 20 литра гориво и да го поддържат до овакантяване на Украйна. На границата има наши екипи ", добави Теодора Генчовска.

Шефът на ситуационния център разясни, че има 140 индивида в Киев, които желаят да бъдат евакуирани.

Като получим информация, че ще има зелен кулоар ще дадем указания да тръгнат към посолството. Стараем се да поддържаме и духа им, сподели още той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/2785161008453363
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР