Комбинацията от политически фактори, култури, религии, но и като превенция

...
Комбинацията от политически фактори, култури, религии, но и като превенция
Коментари Харесай

Най-странните забрани в страните по света

Комбинацията от политически фактори, култури, религии, само че и като предварителна защита за здравословното положение на популацията, докара до възбрана на идващите неща в някои елементи от света.

В Русия са неразрешени френските сирена

В отговор на наложените от западните страни наказания по отношение на украинската рецесия, през август 2014 година съветските управляващи не разрешиха вноса на избрани артикули, измежду които и френски сирена от Европейския съюз, Съединени американски щати и други западни страни.

В Канада са неразрешени детските проходилки

По време на проучване направено от канадски учени през 2004 година, е открито, че детските проходилки не са потребни за малчуганите. По-голямата пъргавина на детето може да провокира най-различни пострадвания на главата, костите, може да се стигне даже и до смъртни случаи.

В Иран са неразрешени манекенки за витрините

При възходящото въздействие на Запада през 2009 година Иран забрани да се поставят във витрините манекенки с изваяни форми и изключително в случай че не носят хиджаб.

В Северна Корея са неразрешени дънките

Дънките се считат за знак на Съединени американски щати и заради тази причина носенето им се счита за незаконно, показва БГНЕС.

В Съединени американски щати са неразрешени шоколадовите яйца Kinder

В известния деликатес се крие детска играчка и от позиция сигурност те се не разрешават в Съединени американски щати. Смята се, че дребните биха могли с тях да се задавят.

В Сингапур не разрешават дъвките

В Сингапур в никакъв случай не е било неразрешено да се дъвче дъвка, само че поради сложното им унищожаване от улиците, от 1992 година вносът и продажбата на дъвки е неразрешен.

В Тайланд е неразрешен филмът " Ана и кралят "

Филмът е неразрешен поради това, че в него се наскърбява тайландската монархия и не се показва същинската история на страната.

В Саудитска Арабия са неразрешени маските

През 2013 година Саудитска Арабия забрани вноса и продажбата на маски с лика на Гай Фокс, който е протагонист във кино лентата V for Vendetta. Днес законът важи за всички маски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР