Комбинация от слаби икономически данни и поскъпване на свързаните със

...
Комбинация от слаби икономически данни и поскъпване на свързаните със
Коментари Харесай

Доларът поевтинява с поскъпването на петрола

Комбинация от слаби стопански данни и повишаване на обвързваните със суровините валути, като канадския и австралийския $, натежа над щатския $, написа Profit.bg.

Доларовият показател, който следи представянето на щатския $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, се намали с 0.05%, до 97.001, откакто изгуби 0.35% в предходния ден, отбелязвайки най-големия си дневен спад от 20 март.

Освен натиска от страна на поскъпващите валути, свързани със суровините, щатският $ бе обиден и от данните, които демонстрираха, че поръчките на дълготрайни артикули в Съединени американски щати понижават през февруари, както и от повишаването на еврото преди срещата на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации скочи до 2.52%, отдалечавайки се в допълнение от 15-месечното дъно от 2.34%, достигнато в края на март. Лихвата към момента остава доста под върховете си към 2.8% от началото на март.

Канадският $ остана съвсем без смяна на равнище от 1.3312 по отношение на щатския $, откакто през вчерашния ден нарастна с над 0.5%.

Австралийският $ се търгува против 0.7128 щатски $, след покачване от 0.3% в предходния ден.

Цените на петрола скочиха до петмесечни върхове в резултат на упованията, че предлагането в международен мащаб ще намалее поради военния спор в Либия, ограничаването на производството на страните от ОПЕК и глобите против Иран и Венецуела.

Норвежката крона резервира растежа си и се търгуваше на равнище от 8.543 крони за $, откакто в предходния ден скочи с 0.7% поради повишаването на петрола.

Кроната също по този начин бе подкрепена от шефа на Централната банка на Норвегия, който съобщи, че финансовата институция ще продължи да подвига лихвите в идните месеци.

Норвегия единствена измежду богатите страни стяга лихвената политика, с помощта на възходящите цени на петрола и по-високите от предстоящите стопански напредък и инфлация.

Еврото на процедура остана без смяна на равнище от 1.1265 $, откакто нарастна с 0.4% в понеделник, когато постави завършек на двудневната си губеща серия.

Британският паунд добави 0.1% - до 1.3078 $, като се търгува в стеснен обхват от началото на седмицата, отразявайки неспокойствието на пазара по отношение на договарянията за брекзит сред премиера Тереза Мей и опозиционната лейбъристка партия.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз в петък, само че Мей търси компромис с лейбъристката партия във връзка с изискванията по договорката за брекзит преди срещата на водачите от Европейски Съюз в сряда.

Днес Мей се насочва към Берлин и Париж за срещи с немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, преди да изиска посредното отсрочване на брекзит на срещата на Европейски Съюз в Брюксел в сряда.

Доларът поевтиня с 0.1%, до 111.37 йени, отдалечавайки се в допълнение от триседмичния връх от 111.825, доближат в петък.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР