Комбинатът за производство на целулоза и хартия Свилоза в Свищов

...
Комбинатът за производство на целулоза и хартия Свилоза в Свищов
Коментари Харесай

"Свилоза" възобновява производството

Комбинатът за произвеждане на целулоза и хартия " Свилоза " в Свищов възобновява работа, оповестиха от компанията. Това става двадесет дни след прекъсване на производството, поради липса на суровина, подбудена от несбъднат ангажимент на държавно горско дружество.

" Поради идното утежняване на климатичните условия и за понижаване на загубите и вредите за предприятието, провокирани от липса на първични материали, считано от 11.01.2018 година се стартира поетапно стартиране на индустриалните уреди. За цялостното възобновяване на работата на машините е належащо софтуерно време от към една седмица ", се споделя в известието.

" Свилоза " е получила нови количества суровина, с които може още веднъж да проработи, защото продължителното прекъсване на работа през зимата води до спомагателни разноски за отопление и поддръжка на неработещи уреди.
Ръководството на сдружението е подхванало дейности по оценка на загубите от насилственото прекъсване на производството. Не се показва дали компанията ще търси обезщетение по правосъден път от Северозападното държавно дружество.

Ако заради разнообразни аргументи доставките на суровина бъдат понижени, " Свилоза " може да спре още веднъж, се акцентира в известието. Към момента Северозападното държавно дружество, което е главен снабдител на компанията, не е изпълнило до дъно контракта си за доставка за 2016 година. Доставките за 2017г. също към момента не са почнали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР