Комарите са най-разпространените насекоми в света и често са източник

...
Комарите са най-разпространените насекоми в света и често са източник
Коментари Харесай

Комари: Носители на болести и как да се предпазим от тях

Комарите са най-разпространените инсекти в света и постоянно са източник на дразнещи ухапвания и неприятности. В допълнение към това, те могат да бъдат носители на голям брой заболявания, които могат да бъдат рискови за човешкото здраве. В тази публикация ще разгледаме за какво е значимо да се пазим от комарите и по какъв начин можем да ги предотвратим.

Комарите като носители на заболявания

Комарите могат да бъдат носители на голям брой болести, като да вземем за пример малария, жълтата тресчица, денге и други. В взаимозависимост от района, в който живеете, риска от тези болести може да бъде по-висок или по-нисък. Например, маларията е повече публикувана в тропически и субтропически райони, до момента в който жълтата тресчица е по-често срещана в Южна Америка и Африка.

Как да се предпазим от комарите

Разбирайки значимостта на предпазването си от комари, значимо е да знаете, че те са носители на голям брой болести, в това число малария, денга, Западен Нил, жълта тресчица и други. Една от най-ефективните тактики за попречване на разпространяването на тези заболявания е предотвратяване от комари.

Въпреки че не можем да унищожим изцяло комарите, можем да предприемем дейности, с цел да ограничим контакта с тях и да се предпазим от ухапванията им.

Съществуват доста способи да се предпазим от комарите. Най-ефективният метод е да заобикаляме местата, където те са най-често срещани, изключително по време на залез или зазоряване, когато комарите са най-активни. В допълнение към това, можем да използван редица ограничения за предотвратяване на себе си и своята семейство:

Избягвайте места, където комарите населяват. Те обичат да се задържат наоколо до вода, тъй че би трябвало да се пазите от водни канали, блатисти места, водоеми и други сходни места.

Използвайте репеленти за комари. Съществуват разнообразни типове репеленти за комари, които можете да употребявате, с цел да се предпазите от ухапванията им. Важно е да употребявате репелентите вярно, следвайки инструкциите на опаковката.

Носете дълъг ръкав и дълъг панталон, когато сте навън. Това ще помогне да се покриете и да намалите вероятността от захапване от комари.

Използвайте мрежи за комари във вашия дом. Мрежите за комари могат да предпазят от ухапвания в закрити пространства, като да вземем за пример в спалнята.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР