Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка,

...
Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка,
Коментари Харесай

Главнокомандващият германските ВМС подаде оставка заради коментар за Путин

Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка, откакто беше подложен на рецензии, тъй като съобщи, че Владимир Путин желае почитание и Киев в никакъв случай няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, предадоха международните организации.

" Поисках от министърката на защитата Кристине Ламбрехт да ме освободи неотложно от заеманата служба ", се споделя в изказване на адмирала. " Министърката одобри настояването ".

Освен това вицеадмиралът беше нарекъл нелепост концепцията, че Русия желае да навлезе в Украйна.

Това, което Путин желае, " е да бъде почитан ", съобщи военният във видеозапис, популяризиран в интернет, който беше сниман на среща на група за разбори, провела се в петък в Делхи. " Лесно е да му се даде уважението, което желае и което евентуално заслужава ", добави Шьонбах. Той дефинира като нелепост концепцията, че Русия желае да стартира инвазия в Украйна.

Следобяд вицеадмиралът се извини, като назова изявленията си недомислени. " Това беше явно неточност ", добави той в Туитър. Но в изказване по-късно вечерта той изясни, че е подал оставка, " с цел да не нанесе спомагателни вреди на немския флот и изключително на Федерална република Германия ".

Следобед немският дипломат в Киев беше свикан във външното министерство във връзка изказването на генерала, което украинските управляващи окачествиха като " изцяло недопустимо ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР