Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър

...
Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър
Коментари Харесай

Киев твърди, че отбраната на Бахмут продължава

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски в неделя посети предните позиции край Бахмут, съобщава " Укринформ ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10550
" Посетих нашите воини и командири на предната линия. Благодарих и уважих бойците от 3-та обособена десантно-щурмова бригада, 30-та обособена механизирана бригада, 56-та обособена мотопехотна бригада, 93-та обособена механизирана бригада, които всекидневно унищожават врага. Силите за защита продължиха настъпателните интервенции по фланговете към Бахмут. Въпреки че в този момент направляваме покрайнините на града, защитата към момента е значима. В бъдеще това ще ни даде опция да влезем в града, когато оперативната обстановка на фронта се промени ", написа Сирски в Telegram, като добави, че е разискал с командирите по-нататъшни дейности на Силите за защита.

Според командващия, отбранителната интервенция край Бахмут продължава.

Сирски съобщи през днешния ден, че украинските бойци настъпват по фланговете в предградията на Бахмут и са покрай тактическо обграждане на града.

Припомняме, че в неделя бяха публикувани спорни версии какво тъкмо се случва в Бахмут. И от съветска, и от украинска страна оповестиха победа. 

Украинските сили отчасти са обкръжили Бахмут по фланговете и към момента управляват част от града, сподели в неделя заместник-министърът на защитата Ана Маляр.

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През поздрави по-рано в неделя наемническите сили на " Вагнер " и съветската войска ден откакто ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че неговата формация е превзела града.

Но Маляр сподели, че украинските войски не престават настъплението си в покрайнините на Бахмут и са завладяли част от височините над града.

По-рано се появи спорно тълкувание на думи на украинския президент, които първоначално бяха възприети като самопризнание, че Украйна е изгубила града,а след това неговият представител внесе конкретизиране, написа news.bg.

Журналисти на срещата на Г-7 в Хирошима попитаха президента на Украйна дали Бахмут остава в ръцете на украинската войска. " Не мисля по този начин ", цитира думите му Ройтерс. " Сега той е единствено в сърцата ни ", добави Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

" Трябва да разберете, че (там) няма нищо. Те (руснаците - бел.ред.) унищожиха всичко. Сега Бахмут е единствено в сърцата ни. Там няма нищо. " - това са точните думи на украинския президент.

Някои медии изтълкуваха цитираните преди по-малко от час думи на Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога за Бахмут като самопризнание, че градът е паднал. Но сътрудник на Financial Times в Киев написа в " Туитър ", че неговото обграждане назовава тази интерпретация " неправилна ".

Според тях Зеленски е споделил, че Бахмут е изгубен в смисъл, че е изцяло опустошен.

Въоръжените сили на Украйна не потвърдиха обстоятелството, че последните сектори от града, останали в техни ръце, са били изоставени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР