Командващият на военната операция в Украйна ген. Александър Дворников не

...
Командващият на военната операция в Украйна ген. Александър Дворников не
Коментари Харесай

Къде е генерал Дворников? Може да е уволнен, спекулират официални американски лица пред Ню Йорк таймс -

Командващият на " военната интервенция " в Украйна ген. Александър Дворников не е виждан от две седмици в региона на водене на бойни дейности в страната, заяви " Ню Йорк таймс ", базирайки се на публични американски лица. Според някои от тях е допустимо Дворников да е бил отхвърлен от поста си на командващ съветските сили в Украйна.

Генералът, който назовават „ Касапина от Сирия “, беше комплициран отпред на съветското командване в така наречен специфична военна интервенция през април. Назначаването му тогава на фона на промяната и на други военноначалници беше тълкувано като самопризнание на съветския президент Владимир Путин, че военният проект на Москва се е провалил в първите седмици след нахлуването на Русия в Украйна. Пред " Таймс " пък публични американски лица бяха декларирали напролет, че до назначението на Дворников съветските генерали са водили войната непосредствено от Москва без централен пълководец на бойното поле.

Изборът на ген. Александър Дворников за общокомандващ трябваше да промени обстановката, а главната му задача беше да усъвършенства координацията сред съветските елементи в Украйна.

Генерал Александър Дворников беше наименуван " Касапинът на Сирия " поради ролята си в съветските бомбардировки на цивилни сирийци и обитаеми места в поддръжка на Башар Асад, и беше назначен в Украйна през април. Руската войска под командването на Дворников ползва „ сирийски тактики “ в Украйна, откакто съветските авиация и артилерия подложиха на обстрел обитаеми места страната със скорост 200 удара в час. Въпреки това, показва " Ню Йорк таймс ", напъните на Дворников не са дали обилни резултати в Украйна.

Заради обстоятелството, че не е виждан от две седмици в региона на бойните дейности, някои американски чиновници спекулират, че е допустимо генералът да е бил освободен от поста си.

Усилията на Дворников обаче към момента не са дали обилни резултати. Руската инвазия продължава да буксува и при Дворников, защото водачите на страната „ не съумели да трансформират същността на съветската войска “, споделя Фредерик Каган, шеф на Проекта за сериозни закани в Американския институт по предприемачество, някогашен учител в академията " Уест пойнт " и зет (брат на мъжа й) на помощник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд.

Съществени недостатъци на съветската войска са непригодността на сухопътните й войски за взимане на независими оперативни решения по време на пердах, както и отсъствието в украинското небе на съветската авиация, което не разрешава на Русия да получи предимство във въздуха, счита Каган.

Спекулациите за отсъствието на ген. Александър Дворников от театъра на бойните дейности в Украйна идват съвсем по едно и също време с информацията на италианския " Кориере каузи сера " за това, че през предходната седмица в борбата за Северодонецк на място като действен пълководец е бил изпратен заместник-министърът на защитата на Руската федерация генерал-полковник Генадий Жидко.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР